Persoonlijk

Johan Huisman

Johan Huisman werd geboren op 8 maart 1962. Reeds op jonge leeftijd was hij creatief en wilde altijd graag iets “met zijn handen” maken. Na de lagere school volgde hij met ontzettend veel plezier de opleiding Kinderverzorging-Jeugdverzorging, een opleiding met veel ruimte voor creativiteit. De Sociale Opleiding die hij daarna volgde was te theoretisch en dan ook geen succes. Het was dan ook een geluk bij een ongeluk toen, door familie-omstandigheden, zich in 1980 de mogelijkheid voordeed om een bloemenwinkel over te nemen. Nog maar 18 jaar, zonder diploma’s, zonder ervaring begon hij toch aan deze uitdaging. In de avonduren volgde hij een prive-opleiding bij Wout den Daas in Zaandam waar een hele goede basis werd gelegd voor zijn verdere loopbaan. De start was moeizaam en door schade en schande is hij wijs geworden.In 1985 nam hij deel aan de Nederlandse Kampioenschappen Bloemschikken Teleflora en tot zijn eigen verbazing won hij de eerste prijs. Daardoor mocht hij in datzelfde jaar deelnemen aan de Wereldkampioenschappen Bloemschikken Teleflora in Nieuw Zeeland. En ook hier werd hij eerste waardoor hij de titel Wereldkampioen Bloemschikken Teleflora kreeg. Sinds dit kampioenschap kreeg hij ook internationale bekendheid en begon zijn arrangeurswerk in binnen- en buitenland. Sinds 1988 werkt Johan ook voor Bloemenbureau Holland. Hij promoot de Nederlandse bloemen over de hele wereld. De ene keer is dit door middel van een bruidsshow, dan weer een demonstratie of een trendpresentatie of geeft hij workshops. Het promoten van de Nederlandse bloemen in binnen- en buitenland als freelance arrangeur vergt echter zoveel tijd dat dit niet meer viel te combineren met het runnen van de bloemenwinkel. In juni 2003 is Johan, na 23 jaar, dan ook gestopt met de winkel zodat hij zich nu volledig op het arrangeurswerk kan richten. Een van zijn personeelsleden heeft de winkel overgenomen.

Johan heeft geen voorkeur voor een bepaalde bloemschikstijl. Wel als het gaat om bloemen, planten en seizoenen. Johan werkt graag met de natuurlijke materialen die horen bij het seizoen. Ook heeft hij voorliefde voor de warmere kleuren. En meegaan met de trends is uiteraard noodzaak en uitdaging.

Symona Postma

Johan wordt secretarieel en administratief ondersteund door Symona. Haar wortels liggen in het onderwijs, echter zij heeft ook 9 jaar als directie-secretaresse gewerkt. In 1992 is zij mede-eigenaar geworden van de bloemenwinkel zodat Johan meer tijd en vrijheid kreeg voor zijn arrangeurswerk in binnen- en buitenland. Na het beeindigen van de winkel in 2003 is zij nog steeds Johan’s rechterhand en neemt zij facturering, boekhouding, correspondentie, planning, typewerkzaamheden en vele andere zaken voor haar rekening. En waar nodig vergezeld zij hem op zijn reizen om assistentie te verlenen.